Tilbage til bloggen

6 tips til en god skolestart: Hjælp dit barn med at få en god start 📚

6 tips til en god skolestart: Hjælp dit barn med at få en god start 📚

6 tips til en god skolestart: Hjælp dit barn med at få en god start 📚

6 tips til en god skolestart: Hjælp dit barn med at få en god start 📚

6 tips til en god skolestart: Hjælp dit barn med at få en god start 📚

Det er den tid på året igen - skolen starter! For mange børn kan det være en skræmmende tid. De har lige brugt de sidste par måneder på at nyde deres frihed, og nu skal de tilbage i skole og lære? Hvordan kan du hjælpe med at gøre overgangen så smidig som muligt for dit barn? Her får du 10 tips til at hjælpe dit barn med at få en god start i skolen!

Efter sommerferien skal børnene tilbage i skole eller starte i skole for første gang, og det kan godt være lidt skræmmende. Det er i hvert fald en tid med blandede følelser for både børn og forældre, hvor børnene skal vænne sig til en ny rutine, nye lærere og klassekammerater og nye fag, men heldigvis er der noget man som forældre kan gøre for at hjælpe sit barn med at få en god skolestart.

6 råd til den bedste skolestart

1) Tal med dit barn om skolen, og hvad de kan forvente. Jo mere forberedt de er, jo mindre nervøse vil de føle sig. Start helst samtalen om at starte i skolen og hvad de kan forvente et par uger før de starter.

2) Få dem tilbage i en regelmæssig søvnplan så hurtigt som muligt, som de muligvis ikke har haft under sommerferien. Skoledagene er lange, og de har brug for masser af hvile, hvis de skal være opmærksomme i klassen. Der er altid en god idé, hvis man noget tid før sørger for at man har en god døgnrytme, så ens barn ikke møder træt op i den første uge af skolen.

3) Sørg for, at de har alle de materialer i skoletasken og penalhuset, som de har brug for, inden skolestart. På den måde undgår I at stresse i sidste minut over at I mangler noget, og eleven kan starte skoleåret med alt det, de har brug for.

4) Spis morgenmad sammen som en familie. Det er dagens vigtigste måltid, og det vil hjælpe dit barn med at koncentrere sig i skolen. Samtidig er det en god idé at stå op i god tid, så man ikke skal stresse om morgenen til første skoledag. Måske man møder op lidt før tid, så barnet kan få lov til at snakke med de andre børn før skolen starter.

5) Skolen kan være overvældende, og det er vigtigt at hjælpe dem med at planlægge deres tid, så de kan få plads til lektier, skoleprojekter, fritidsaktiviteter og stadig have lidt fritid.


6) Masser af komplimenter og ros. Skolen kan være hård, og en smule ros kan hjælpe meget. Samtidigt er det vigtigt, at have tålmodighed. Lad vær med at blive stresset eller sur på barnet, men sørg i stedet for at de får en god første oplevelse med skolen. Husk at skolen er et nyt eventyr, og det er normalt, at børn er spændte, bange eller begge dele.

Vi håber, at disse tips hjælper dig og dit barn til at få en god start på skoleåret!

Hvornår er skolestart i 2022?

Hvornår skolen starter i 2022 varierer fra kommune til kommune. I Danmark starter de fleste folkeskoler d. 7 august, men nogle starter d. 8, 9 eller 10 august. Find datoerne for din kommune i denne oversigt over skoleferier 2022 her.

Hvad lærer man i 0. klasse?

Når man starter i børnehaveklassen, lærer man de grundlæggende ting. Det omfatter at lære at læse, skrive og tælle. Du lærer også lidt om Danmarks historie og geografi.

Man kan se børnehaveklassen, som et overgangsår fra børnehaven til grundskolen, så barnet lærer hvordan man går i skole, hvordan man opfører sig socialt med resten af klassen og nogle af de helt grundlæggende ting. Det kan f.eks. være at man lærer om tal og alfabetet.

Når man starter i skole, er man oftest seks år eller fylder seks senere samme år.

Læs også:

10 råd til at motivere dit barn i skolen 🙌Hvordan får du dit barn til at være motiveret i skolen? Hvordan hjælper du dem, når de kæmper med lektierne? Her er 10 gode råd til at motivere dit barn i skolen 📚TopTutorsVictoria Maria


Bliv klogere på dit barns motivation med 10 råd fra vores eksperter.

Skoleferie i 2023: Ferieplan i Danmark efter komunneHer er et overblik over skoleferier i 2023 i alle danske kommuner. Find datoerne for din kommunes sommerferie, efterårsferie, julieferie, vinterferie og påskeferie 👉TopTutorsVictoria Maria


Find datoerne for alle skoleferier i 2023.