Tilbage til bloggen

Notatteknik: Sådan tager du goder noter i skolen

Notatteknik: Sådan tager du goder noter i skolen

Notatteknik: Sådan tager du goder noter i skolen

Notatteknik: Sådan tager du goder noter i skolen

Hvordan man tager noter? Har du svært ved at tage effektive noter i klassen? Tjek disse tips til at tage gode noter, der vil hjælpe dig med at huske og forstå stoffet bedre.

At tage gode noter er en vigtig færdighed for alle elever, uanset hvilken klasse eller hvilket niveau de studerer på. At tage noter kan hjælpe dig med at huske og forstå stoffet bedre, og det kan også hjælpe dig med at forberede dig til prøver og eksamener. Der er flere teknikker, som eleverne kan bruge til at tage effektive noter i skolen.

Som gymnasieelev er der ingen tvivl om, at du skal jonglere meget. Det er vigtigt at tage gode noter for at få bedst styr på fagene skolen; noterne hjælper dig med at huske vigtige oplysninger og huske vigtige punkter, når du senere skal læse op til eksamen. Så lad os dykke ned i de bedste strategier og teknikker til at tage bedre noter i klasseværelset.

I dette blogindlæg vil vi diskutere tre notatteknikker - Cornell-notater, flowcharts og outlines - samt tips til, hvordan du beslutter, om du skal skrive dine notater i hånden eller digitalt.

Før undervisningen

Før du går ind i undervisningen, er det vigtigt at lave noget forberedelsesarbejde og muligvis laver nogle noter til dine lektier.

Prøv først at få et overblik over det materiale, der vil blive gennemgået i lektionen. Hvis din lærer har udleveret lektier, skal du gennemgå dem inden undervisningen. Det vil hjælpe dig med at fokusere på de vigtige punkter og tage bedre noter under lektionen. Du kan også bruge din forberedelsestid til at notere eventuelle spørgsmål om emner, så du kan stille dem under eller efter timen.

Før undervisningen begynder, skal du sørge for at have alt det, du har brug for til at tage noter - papir, blyanter (eller en bærbar computer/tablet) - så du kan begynde at skrive, så snart lektionen starter. Overvej også at gennemgå alt materiale fra den foregående lektion, så du er klar til dagens nye indhold.

I løbet af lektionen

Under timen skal du fokusere på det, læreren siger, og skrive vigtige punkter og sætninger ned, som vil hjælpe dig med at huske vigtige oplysninger senere.

Sørg for at lytte opmærksomt og overvej at stille spørgsmål, hvis noget ikke er klart, eller hvis der er et begreb, der kræver en yderligere forklaring.

Prøv desuden at tegne diagrammer eller diagrammer, når det er hensigtsmæssigt, da visuelle elementer ofte hjælper med at forstå begreber bedre.

Når timen begynder, skal du holde øje med nøgleord og nøglesætninger, der er relateret til det aktuelle emne.

Sørg for, at dine notater er korte, men at de indfanger alle de vigtigste idéer, som din lærer eller professor har drøftet; glem ikke at medtage diagrammer og illustrationer, hvis de bruges i undervisningen!

Det er også vigtigt at være organiseret; overvej at bruge metoder som Cornell Notes, skitser eller flowcharts, som alle har deres egne fordele, når det gælder organisering og forståelse af notater. Læs mere om forskellige teknikker til at skrive gode noter.

Teknikker til notatskrivning

Der findes mange metoder til at tage noter, og som studerende er det vigtigt at vide, hvordan man tager effektive noter.

Gode notater kan hjælpe dig med at fastholde oplysninger bedre og gøre det lettere at læse til prøver. Der er nogle få vigtige teknikker, der kan hjælpe dig med at lave bedre noter. Lad os se på tre populære strategier - at lave outlines, Cornell-metoden og flowcharts.

Outlines

At lave outlines og oversigter af emner er en af de enkleste måder at tage noter på. Det indebærer, at man deler information op i mindre bidder, som er lette at huske og gennemgå.

Begynd med at skrive hovedpunkterne ned i punktform eller korte sætninger. Gå derefter tilbage og tilføj detaljer under hvert hovedpunkt, så du får et fuldstændigt billede af, hvad der blev sagt eller diskuteret.

Denne metode fungerer bedst til forelæsninger, fordi den giver dig mulighed for hurtigt at notere de vigtigste punkter uden at blive opslugt af unødvendige detaljer.

Cornell-metoden

Cornell-metoden er en anden god måde at tage noter på. Den går ud på at dele dit papir op i fire sektioner - en stikords-kolonne i venstre side, en resumé-sektion i højre side og to ekstra kolonner under den til noter og spørgsmål/kommentarer.

I løbet af timen skal du skrive nøglepunkter ned i kolonnen til notatskrivning ved hjælp af nøgleord eller korte sætninger. Efter undervisningen skal du bruge disse nøgleord eller sætninger til at lave resuméer i resumeafsnittet og udfylde eventuelle yderligere spørgsmål eller kommentarer i de nederste kolonner. Denne metode hjælper med at holde dine noter organiseret og sikrer, at du forstår alt det materiale, der bliver diskuteret i klassen.

Flowcharts

Endelig er der flowcharting, som er fantastisk for visuelle elever, der kan lide diagrammer og diagrammer i modsætning til ord alene for at huske oplysninger bedre. Flowcharts indebærer, at man tegner visuelle diagrammer af nøglebegreber for at illustrere sammenhængen mellem dem lettere.

Flowcharts indebærer, at man laver diagrammer med bokse, der er forbundet med pile, så man let kan se sammenhængen mellem idéer eller begreber i en forelæsning eller et diskussionsemne.

Denne metode fungerer bedst til komplekse emner, hvor der er mange detaljer, da det gør det lettere at følge med ved visuelt at forbinde forskellige oplysninger sammen i ét diagram i stedet for at have dem spredt ud over flere sider.

Håndskrevne vs. digitale noter

Det afhænger af personlige præferencer, om du vil skrive dine noter i hånden eller digitalt; forskning tyder dog på, at håndskrevne noter kan være mere effektive end digitale, fordi de tvinger os til at bearbejde informationerne dybere i stedet for blot at transskribere ord fra en forelæsning ordret uden at forstå dem fuldt ud.

På den anden side giver digitale noter os mulighed for at søge hurtigere i vores dokumenter og giver os også større fleksibilitet, når det gælder formatering af vores arbejde (f.eks. ved at tilføje billeder).

Digital notatskrivning er ofte hurtigere end håndskrift og giver dig mulighed for nemt at gemme dine noter online, hvor de kan tilgås fra et hvilket som helst sted med internetadgang.

Undersøgelser viser dog, at det at tage noter i hånden hjælper mere med at fastholde information end at skrive på maskine, fordi kursiv skrift engagerer flere dele af vores hjerne på én gang! Desuden giver håndskrift os mere kontrol over formateringen af vores tanker, hvilket hjælper os med at opdele komplekse begreber i mindre bidder, som er lettere for vores hjerne at behandle og fastholde.


Det er vigtigt at tage effektive noter i skolen for at kunne bevare viden over tid og forberede sig på store eksamener eller projekter i god tid. Der er flere forskellige måder at tage gode noter på, f.eks. ved hjælp af Cornell-metoden, tegning af flowcharts, udarbejdelse af oversigter osv., afhængigt af personlige præferencer; forskning tyder dog på, at det kan være mere gavnligt for forståelsen at skrive sine noter i hånden end at skrive dem digitalt. Med øvelse og dedikation kan alle mestre deres egen notatteknik!