Tilbage til bloggen

Online undervisning rykkede Katrine fra et 4-tal til et 10-tal

Online undervisning rykkede Katrine fra et 4-tal til et 10-tal

Online undervisning rykkede Katrine fra et 4-tal til et 10-tal

Online undervisning rykkede Katrine fra et 4-tal til et 10-tal

På lidt over en måned har Sally formået at give Katrine et kæmpe selvtillidsboost og en stor værktøjskasse af faglige kompetencer i matematik - på trods af at Sally og Katrine bor over 2.000 kilometer fra hinanden.

Matematik virkede uoverskueligt for Katrine, der på daværende tidspunkt gik i 3.g på HTX. Derfor opsøgte hun TopTutors, og i marts påbegyndte hun et undervisningsforløb med vores Top Tutor Sally, der har læst økonomi på Københavns Universitet.

Eleven, Katrine, fortæller:

“Det var svært at overskue det hele selv. Min lærer havde ikke tid til at hjælpe, og jeg fattede hat af de ting, der stod på nettet. Jeg følte mig på egen hånd.”

Udfordringerne i matematik startede for Katrine, da hun fik en ny matematiklærer i 3.g, som underviste på en anden måde. Katrine var frustreret, og det fjernede fokus fra indlæringen. Da Katrine begyndte forløbet med Sally snakkede de om, hvorfor hun havde svært ved at forstå sin nye lærer samt hvilke elementer i matematik, der voldte problemer.

Tutoren, Sally, fortæller:

“Det var aldrig mit indtryk, at Katrine havde problemer med at forstå matematikkens sprog. Katrine var bare kommet bagud. Derfor havde hun blot brug for en tutor, der var i øjenhøjde med hende selv, og som kunne hjælpe hende med at forstå de nye begreber og metoder.”

Katrine havde især brug for hjælp til integralregning, regressionsligninger og matematik uden hjælpemidler - og Sally var det helt rigtige match til at lære hende netop disse emner.

Katrines far, Claus, uddyber:

“Jeg var lidt bekymret for, om Katrine ville få en kompetent tutor, både fagligt og pædagogisk, men det gjorde hun i den grad! Sally formåede at lære Katrine alt, hvad hun havde brug for. Hun var både dygtig og opsøgende.”


Afstanden var ikke et problem

Hos TopTutors gør vi meget ud af at lave det rette match ved at håndplukke den perfekte tutor til hver elev. Sally var den ideelle tutor for Katrine, men hun boede i Reykjavik i Island.

Der er langt fra Virum til Reykjavik, men det var ikke noget, når undervisningen er online. Det vigtigste for Katrine var at få den bedste tutor, og det kunne hun få gennem vores online undervisningsplatform.

Ovenpå Corona var det ikke fremmed for Katrine at modtage online undervisning, og det var en fordel, at vi havde en platform, der er lavet til undervisning:

Katrine fortæller:

“Jeres undervisningsplatform var meget bedre end det, som vi brugte i skolen under Corona. Det var så smart, at jeg kunne optage undervisningen - så kunne jeg gå tilbage og gense Sallys forklaringer, hvis der var noget jeg havde glemt.”

Katrine genfandt troen på egne evner

Med Katrine og Sally var det aldrig matematik fra første sekund. De startede altid ud med en lille snak om alle de ting, der fylder når man er ved at afslutte gymnasiet - på den måde kunne de også holde fokus på matematik, når undervisningen gik i gang.

Tutoren, Sally, fortæller:

“Katrine havde ingen problemer med at holde fokus i undervisningen. Hun havde masser af appetit på at lære. Min fornemmelse var, at hun mest af alt havde brug for en, der kunne bekræfte hende i, at hun havde en god grundlæggende forståelse for matematik - hvilket hun absolut havde.”

Da Katrine fik Sally som tutor, fandt hun ud af, at løbet endnu ikke var kørt, men at hun med den rette hjælp stadig kunne nå lære det hele.

Sally uddyber:

“Den usikkerhed, der var opstået i mødet mellem Katrine og hendes nye matematiklærer i gymnasiet, skabte en blokering for hendes indlæring. I takt med vi fik gennemgået emnerne et for et, løftede al usikkerhed sig, og det hele gav pludselig mening for hende. Hun fik mod og tro på egne evner igen.”

Succes efter en måned

Katrine og Sallys undervisningforløb er et eksempel på, hvordan man kan opnå rigtig meget på kort tid under de rette omstændigheder.

Da forløbet startede, var Katrine næsten helt færdig med at have matematikundervisning, og hun var klar til at begynde eksamensforberedelsen. Sally brugte derfor det meste af tiden på at forberede Katrine på den mundtlige og den skriftlige matematikeksamen.

Sally startede altid undervisningen med at gennemgå noget materiale bestående af teori og eksempler, hvorefter Katrine og Sally løste relevante opgaver sammen. Katrine oplevede at Sally satte sig i hendes sted, og at forløbet var skræddersyet til hendes behov.

Integralregning var et af de emner, som Sally fokuserede ekstra meget på i undervisningen, da hun vidste, at Katrine følte sig usikker på netop det emne. Efter en måneds undervisning med Sally havde Katrine en skriftlig prøve i matematik, hvor hun havde mulighed for at hæve sit 4-tal.

Katrine fortæller begejstret med et stort smil på læben:

“Prøven var fyldt med integralregning, og jeg havde bare så godt styr på det, at jeg endte på et 10-tal!” fortæller Katrine med stor begejstring. “Sally spillede en stor rolle i, at jeg rykkede mig fra et 4-tal til et 10-tal, og jeg føler virkelig jeg fik gavn af undervisningen. Virkelig!”

På blot en måned formåede Sally at hjælpe Katrine med at hæve sin karakter i matematik og få bedre styr på matematikprogrammet Maple, men vigtigst af alt formåede Sally at give Katrine et kæmpe selvtillidsboost. Nu er Katrine til at starte på Danmarks Tekniske Universitet efter sabbatåret med ro i maven!